• 3 SAVETA Dr COLIĆA Dr Miodrag Colić podelio je sa vama tri saveta o povećanju grudi, povećanju zadnjice i podmlađivanju lica, iz svog bogatog iskustva sa paciejntima. Razbijte iluzije koje imate o plastičnoj hirurgiji.
    3 SAVETA Dr COLIĆA ">
  • PILING DA ILI NE? Dr spec.Jasmina Jankicević-Zarecki, naš dopisnik iz SAD, preporučuje Vam šta sve morate znati pre nego što se odlučite za hemijski piling.
    PILING DA ILI NE? ">
  • SVE O ANESTEZIJI Svaka estetska operacija, ali i sve manje invazivne estetske intervencije zahtevaju neke vrstu anestezije
    SVE O ANESTEZIJI ">
introimage

KADA LEKAR MORA DA KAŽE NE!

Dr Violeta Skorobać Ašanin je iz svoje prakse izabrala 5 slučajeva u kojima nije...

introimage

BORE I BORICE

Znate li razliku između bora i borica? Bore su dublje, urezane brazde u k...

introimage

CENE ESTETSKIH OPERACIJA NA LICU

Cena operacije je jedna od stavki koja najviše interesuje većinu onih koji bi že...

introimage

TRANSPLANTACIJA KOSE

FUE PRECISE metoda transplantacije kose je dovela ovu proceduru skoro do savršen...

introimage

TRAJNA ŠMINKA OBRVA

Nekada su obrve iscrtane trajnom šminkom bile grube, tamne linije. Danas, tehnik...

introimage

DA LI JE PILING ZA VAS?

Dr spec.Jasmina Jankicević-Zarecki, naš dopisnik iz SAD, preporučuje Vam šta sve...

introimage

3 SAVETA DR COLIĆA

POVEĆANJEM GRUDI NE MENJATE SAMO GRUDI, VEĆ CELO TELO Pri svakom estetskom zahv...

introimage

SVE O ANESTEZIJI

Svaka  estetska operacija, ali i sve manje invazivne estetske intervencije ...

introimage

SEKSI USNE PO MERI

One se smeju, ljube, puće, koketiraju... Bog zavođenja, Kupidon, njihovom je luk...

Pumpkin_baner_3  
potrazitespecijalistu3

Hirurgija

violetaskorobac3   marijabalkovic3    milomirgacevic3   vladislavribnikar3    oliveralayovic3   sinisakojic3

miodragcolic3   brankicamilojecic3    momirsarac3   dejanmilutinovic3    luistoledo   dimitrijepanfilov

Anti-Aging

nevenkadokmanovic3   jasminalalosevic3   zeljkacabunac3   ivanafilipovic3   vesnastojiljkovic3   miracabunac3

Stomatologija

igorristic3   miodragbarjaktarevic3   jovancabunac3         dentalbaner

LEPOTA JE SKLAD 
- Mislite da balerine ne mogu da imaju celulit? Varate se. Ja ga nemam, ali sam uverena da je to samo zato što već 10 godina redovno koristim anticelulit kreme na kritičnim zonama. Sada je ovo već navika, a ne oduzima mi više od par minuta dnevno. I uverila sam da celulit počne da se vraća čim prestanem da koristim kreme. Kremu biram prema sastavu, važno mi je da ima kofeina. A na celo telo posle svakog tuširanja - a to je više puta dnevno zbog mog posla - stavljam hidratantne kreme - kaže Ašhen Ataljanc, naša čuvena balerina. - Nisam nikada bila rob dijeta, ali volim zdravu ishranu. Naprosto se osećam "čisto" kada pojedem zdrav obrok. Ono što mi nedostaje je svež vazduh. Dok sam živela u Italiji u Milanu, upražnajvala sam tipičan italijanski "agroturizam", jedna noć na nekom seoskom imanju. Sada, radim i vikendom, pa mi taj odlazak iz grada nedostaje, baš kao i mojoj koži.
 

Holistička nega

Vaš mikrokosmos, ono što je u vama, oslikava se na vaš izgled: bore ne dolaze samo od godina, nego i od stresa. Zato verujem da je holistički pristup svom zdravlju i svom izgledu jedini ispravan, a svoj put do lepote sam našla u Holističkom centru dr Jasmine Lalošević - o svojim razmišljanjima o lepoti govori nam Ašhen Ataljanc, primabalerina.

Jasmina je otvorivši svoj Holistički centar povezala duhvono stanje čoveka sa njegovim fizičkim izgledom: tu je kamera koja ukazuje na disbalans energije i deluje na naše energetske centre - čakre, kolorterapija, vežbe disanja, kiseonična kapsula, detoks program i individualno određivanje ishrane...uz razne tretmane podmlađivanja. Potpuno sam se prepoznala u ovoj priči: već 20 godina ne jedem meso, radim jogu, vodim računa o svojoj duhovnosti, koristim homeopatiju... Jasminin pristup je sličan homeopatskom: ne leči poseldicu, nego uzrok. Posebno mi kod nje imponuje i to što je ona prava "žena zmaj": u pokretu je, stalno putuje, informiše se o novim tendencijama, ili je na kongresima. ili ona sama drži predavanja... Zato mi uliva poverenje, a osobe poput nje mi daju stimulans da istrajem i u onome što ja radim.  

Moja koža pamti i reaguje

Uvek sam imala osetljivu kožu, koja reguje na sve: problem su pigmentacije, ožiljci, akne. Moje lice reaguje crvenilom ili osipom na svaki stres ili promenu klime. Jako mi je teško da nađem pravu negu. Ranije sam koristila ajurvedske kreme koje su se proizvodile u Italiji ili u Indiji. Sada više ne mogu da ih nabavim, pa biram raznu prirodnu kozmetiku. Problem je kod nas što nigde ne daju uzorke za probu, pa ne bih baš da kupujem kreme na koje će moja koža loše da odreaguje.

Ali moja koža ne reaguje samo loše. Ona reaguje i dobro kad joj se pruže prave stvari, tako da je na mezoterapiju odreagovala sjajno. Kod dr Jasmine Lalošević sam krenula prošle godine, baš zbog velikih fleka koje sam dobila u trudnoći. Ona mi je to uspešno rešila samo mikrodermoabrazijom i mezoterapijom. Osim toga, posle trudnoće, uz posao koji radim i godine koje imam, osetila sam da mojoj koži treba više od obične nege. Malo sam se raspitala, malo čitala časopise, i odabrala Jasminu. Prezadovoljna sam.

Starenjem ne gubimo lepotu

O starenju sam počela da razmišljam tek kada sam dobila dete. Ranije sam živela jedan užurban život, na putovanjima provodila i po devet meseci godišnje. Kad sam ostala trudna, bilo je to divno, neponovljivo iskustvo kroz koje bih rado prošla još jednom - a kada sam dobila dete, u meni su se pokrenule te potrebe da ostanem zdrava, da me moje dete ima što duže, da joj budem lepa, da bude ponosna na mene.

Nakon porođaja sam bila baš i zadovoljna svojim izgledom, sve mi je bolje stajalo. Sada mi nedostaje tih par kilograma više, koje ne mogu da dobijem jer puno radim.

Lepota, naravno, nema veze sa starenjem. Starenjem naše osobine postaju deo i našeg fizičkog izgleda, to sve češće primećujem. Vidim te starice od 80 godina koje imaju sjaj u očima i tako su lepe. Moja baka ima preko 80 godina, ali nikada ne izađe na ulicu, do radnje preko puta, a da ne stavi karmin i parfem, svoj Dior Adict kom je verna celog života. Evo i ja već 11 godina ne mogu da promenim parfem, i koristim uvek isti, Patchouli Antique.

Užurban dan Ašhen Ataljanc

Ani,  svojoj trogodišnjoj ćerkici, Ašhen posevećuje svo slobodno vreme, i još malo ukrade od svog sna. Ana dobije svu posvećenost, pažnju i kreativnost koju Ašhen može da joj prenese.

Premda kaže da polako "privodi svoju karijeru kraju", Ašhen igra u četiri predstave, poslednju premijeru imala je nedavno u Bitef teatru, predstavu inspirisanu Šekspirovim sonetima. Svojim baletskim obavezama odnedavno je dodala i pedagošku - sa prijateljicom je otvorila baletsku školu, koja prima decu raznih uzrasta, a Ašhen radi sa petnaestogodišnjacima, za koje je balet već više od zabave, ljubav, možda i profesija.

U ovom užurbanom ritmu, holistički prostor kod Jasmina Lalošević dragocena je prilika da se vrati sebi, a svoje telo i energiju dovede u tako potrebnu ravnotežu.

Moj stav o estetskoj hirurgiji

Estetska hirurgija čoveku može zaista da promenii život i da čoveka učini srećnim. Uostalom, estetskom hirurgijom su se bavili i stari Egipćani, jedna od najvećih kultura, pa ne vidim zašto bi se nekome zameralo što je posegao za malo ulepšavnja. Osim, naravno, ako to ne postane samo sebi svrha. 

Datum poslednje izmene subota, 11 oktobar 2014 22:27  Autor Ljiljana Maričić Grujić  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne